Víme první!!!! Tajný recept odhalen
Na časté podněty a pozitivní ohlasy fanoušků a fanynek, kteří ještě s mastnou pusou žádali o prozrazení receptu na pamlsek, který voněl a voněl až se sliny sbíhaly, jej naši investigativní journalisté získali a dávají ho k dispozici našim čtenářům.
Úvodem je potřeba informovat, že množství koření a ingrediencí se dává přiměřeně.
Hroudu mletého masa smícháme s hlavičkou rozdrceného česneku, s majoránkou, pálivou paprikou a čilli kořením, trochu pepře, sůl, ale ne moc, protože slanina, která je v jídle také, je slaná dost. Smícháme se třemi vajíčky a necháme uležet v lednici.
Na mřížku plátků slaniny položíme sýr. Eidam. Třeba.
Na sýr rozetřeme připravené mleté maso, posypeme lístky baby špenátu, a nešetřil bych. Zato s jemně nakrájenou cibulkou ano. Tu posypu tak akorát.
Přichází na řadu tajná ingredience, na jemno nakrájený Brusnický bok. Je to neobyčejný pamlsek, něco mezi slaninou a špekem. V troubě se pak vyškvaří a vsákne do mletého masa.
Poté to celé zabalíme do tvaru U a spolu s alobalem nacpeme do hřbetu.
Na vrh lze dát ještě sýr, když se vyklopí je pak na spodu. V troubě pak pečeme na 200 stupňů cca 45 minut nebo přiměřeně.
Když dobrotu vyklopíme na plech, je slanina na povrchu vláčná a proto to ještě vrazím do trouby a zapnu větrák. Slanina se víc stáhne, zpevní korpus a zakřupe.
Nakonec baštu podáváme s láskou a úsměvem.
Tento článek vznikl proto, že skončila hokejová sezóna a začíná ta okurková.